Pijanistkinja Katarina Kukić nagrađena najsjajnijim odličjem

Mladi umjetnici izvanrednim rezultatima prkose pandemiji
May 22, 2021
Mlade umjetnice ponos škole i grada
May 22, 2021
Prikaži sve

Pijanistkinja Katarina Kukić nagrađena najsjajnijim odličjem

Talentovana mlada pijanistkinja Katarina Kukić, učenica IV razreda Muzičke škole „Petar II Petrović Njegoš“ u klasi profesorice Jelene Dobrković, osvojila je prvo mjesto u I kategoriji klavira na Internacionalnom festivalu muzike “Primavera“ koje je u Etno selu „Stanišići“ kod Bjeljine održano od 15 -18.aprila.

 Poslije više od godinu, ovo je prvo internacionalno takmičenje u cijelom regionu koje je održano uživo, uz poštovanje epidemioloških mjera. Okupilo je 370 takmičara iz Srbije, BiH, Bugarske, Rumunije, Austrije…

„Katarina Kukić je bila jedina predstavnica iz Crne Gore. Prvu nagradu osvojila je u veoma jakoj konkurenciji od 45 takmičara. Ovo je bio ujedno i njen prvi nastup uživo, jer je prošle godine, dok se pripremala za takmičenje, proglašena padnemija, pa je do sada nastupala samo online“, kazala je za Radio Bar i Bar info prof. Jelena Dobrković.

A na online takmičenju “Piccolo Piano Talents”, koje je krajem marta organizovalo Udruženje za kreativni razvoj djece “Piccolo” iz Sremske Mitrovice, učenici barske Muzičke škole, takođe iz klase prof. Dobrković, osvojili su četiri prve i dvije druge nagrade.

Prve nagrade pripale su Zoe BuntićNovaku SavićuAnđeli Nikolić i Lani Milanović. Druge nagrade osvojile su Ksenija Đalović i Valentina Lukić.

“Nadamo se boljoj epidemiološkoj situaciji i da će biti još takmičenja uživo, jer su se djeca zaista uželjela javnih nastupa. U planu je da im to omogućimo makar na malim koncertima u školi”, nada se prof. Dobrković.

 

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/muzickaskolabar.me/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 286
admin