Mlade umjetnice ponos škole i grada

Pijanistkinja Katarina Kukić nagrađena najsjajnijim odličjem
May 22, 2021
Prikaži sve

Mlade umjetnice ponos škole i grada

Učenice klavira u ŠOMO „Petar II Petrović  Njegoš“ briljirale su osvojivši čak četiri prve nagrade ovog mjeseca na online takmičenju „International  Youth Music Competitions“ u Atlanti, SAD.

U kategoriji „Klasika“ prvu nagradu osvojila je Ksenija Đalović učenica VI razreda, a njena vršnjakinja iz klase Lana Milanović dvije – u kategoriji „Klasika“ i „Muzika 21.vijeka“. Valentina Lukić učenica VII razreda, prvu nagradu je osvojila u kategoriji „Muzika 21.vijeka“.

Njihova profesorica klavira Jelena Dobrković, istakla je da je veoma ponosna na svoje vrijedne i talentovane učenice.Posebno zadovoljstvo joj predstavlja što je njihov rad ocjenjivao žiri kojeg čine eminetni profesori klavira i izvođači.

„Ono što je zanimljivo i nama veoma korisno sa ovog takmičenja, je da smo dobili povratne informacije od strane žirija – reference šta su i kako ocjenjivali, kao i na čemu još treba raditi. Pohvalili su izvedbu sve tri učenice“ kazala je prof. Dobrković za Radio Bar i Bar info.

Članovi žirija posebnu pažnju su obratili na tehničke elemente, muzikalnost i način interpretacije.

„Zadatak našeg poziva je da zamišljamo i napravimo savršen plan, oslanjajući se na osluškivanje srca, razuma, ruku, šaka, dlanova, zglobova, prstiju i predstavimo ono što nam unutrašnji glas pjevuši“, poruka je žirija ovog internacionalnog takmičenja.


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/muzickaskolabar.me/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 286
admin